De Vereniging van Manueel Therapeuten (VMT) is de beroepsvereniging van Manueel Therapeuten E.S.® die werken volgens het Eggshell Systeem (ook wel “ methode van der Bijl” genoemd).
 
Manueel Therapie E.S.® is een totaalbehandeling van het bewegingsapparaat waarbij rekening wordt gehouden met individuele verschillen en asymmetrie in bouw en functie van het bewegingsapparaat. Stoornissen in deze bewegingsfuncties en de klachten die daarvan het gevolg zijn, zoals discusproblemen (hernia), schouder- en elleboogklachten, rug- en nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid  etc. reageren positief op deze specialistische en zeer voorzichtige behandelingen Manuele Therapie E.S.®

Het is een unieke specialistische behandelingsvorm, die bekend staat als de meest voorzichtige vorm van gewrichtsbehandelingen en gebaseerd is op het werk van G. van der Bijl sr. Onze werkwijze wordt continu gespiegeld aan de wetenschapsgebieden functionele anatomie, morfologie en biomechanica.

Manuele therapie E.S.® is een behandelwijze die tracht een optimale bewegingsfunctie te verkrijgen en te handhaven. Zij doet dit door na een nauwkeurige individuele bewegingsanalyse op zeer subtiele, meestal pijnloze wijze alle gewrichten van het lichaam te bewegen. De methode wordt ook wel ‘eggshell methode‘ (E.S.®) genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling.

De manuele therapie volgens de methode Van der Bijl is als enige methode op dit gebied in staat te werken volgens sterk geobjectiveerde criteria ten aanzien van het individuele menselijke bewegen, waardoor een zekere standaardisatiegraad wordt bereikt. De behandelaar is hierdoor in staat steeds dezelfde behandelingskwaliteit te leveren en is bovendien in staat om interindividuele behandelingsverschillen tot een minimum te beperken.
 
Info: www.manueeltherapeuten.nl

Zwaardvegersgaarde

Zwaardvegersgaarde 148
2542 TJ Den Haag
070- 329 66 38

Beresteinlaan

Beresteinlaan 437
2542 JL Den Haag
070- 321 44 44

Zonneoord

Zonneoord 288 D
2544 KM Den Haag
070- 308 20 80

Haagse Zorg

Beresteinlaan 4
2542 KA Den Haag
070- 412 01 24

© 2024 Fysiotherapie Zuid-West Den Haag. | Privacy reglement | cookiebeleid